De Petite Retreat filosofie

“Whenever I have found myself stuck in the ways I relate to things, I return to nature. It is my principal teacher, and I try to open my whole being to what it has to say.”  Wynn Bullock

Bij Petite Retreat gaan we uit van drie principes voor stressbeheersing: ruimte maken voor jezelf, goed voor je lichaam zorgen en aandacht hebben voor de natuur.

Relax.jpg

ADEMpauze is essentieel

Veel mensen, en in het bijzonder werkende vrouwen, zijn geneigd om door te blijven rennen, ook op een lege batterij. Verplichtingen én verwachtingen vanuit werk, gezin, relatie, familie en vrienden: het zijn een hoop ballen om in de lucht te houden. Pauze houden lijkt onmogelijk, maar zo doorgaan is ook niet verstandig. Bij Petite Retreat willen we je, in korte tijd, optimaal laten ontspannen. Door meer ruimte te maken voor jezelf, leer je bovendien om je eigen grenzen beter aan te voelen en ze beter te bewaken. 

flowers

OOg voor de natuur

Uit onderzoek van de Universiteit Leiden blijkt dat ontspannen het beste gaat in een natuurlijke omgeving. Het Spaanse eiland Fuerteventura biedt daarvoor geweldige mogelijkheden: wuivende palmen, helderblauwe zee en uitgestrekte stranden, maar ook vulkanische rotspartijen, eeuwenoude grotten en drooggevallen rivieren. 

Bij Petite Retreat willen we jou laten opbloeien én goed zijn voor de natuur. Daarom verblijven we in een villa met zonnepanelen en kiezen we bewust zoveel mogelijk voor ecologische, lokale en natuurlijke producten.

 

healthy.jpg

Lief zijn voor je lichaam

Goed voor je lichaam zorgen, dat helpt voor mentale stabiliteit. Bij Petite Retreat geloven we dan ook dat je stress letterlijk 'te lijf' moet gaan.* Genoeg slapen, gezonde dingen eten. In de buitenlucht zijn, genieten van de natuur, voldoende bewegen etc. De Engelsen noemen dat zo mooi: 'self care.' Tijdens de Petit Retreats zorgen we voor een flinke boost daarvan!  

*Dat denken wij natuurlijk niet zomaar, het is wetenschappelijk onderbouwd. 

laying-on-the-beach_925x.jpg